joi, 17 mai 2012

drop of .....

Setup: 


drop of blue

 drop of orange

drop of red

drop of love

drop of yellow

drop of violet

aparate foto

miercuri, 9 mai 2012

With the boat on the Danube

Setup: 


Decebalus Rex
this sculpture is the largest statue carved in stone in Europe

Chiar în fața statuii, dar pe malul sârbesc, se găsește de aproape 2000 ani o placă memorială antică ("Tabula Traiana"), monument ridicat de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a marca marșul trupelor imperiale romane spre Dacia și a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105.
Sub capul lui Decebal se găsește o inscripție în latină, săpată și ea în stâncă: "DECEBAL REX - DRAGAN FECIT" ("Regele Decebal - făcută de Drăgan").
Iosif Constantin Drăgan a scris numeroase cărți despre istoria dacilor și a tracilor ("Noi, tracii"; "Imperiul Romano-Trac", "Mileniul imperial al Daciei"), intenționând să construiască în orașul Cluj și o copie în mărime naturală a Coloanei lui Traian, proiect care nu s-a mai concretizat. Tezele sale sunt deseori asociate cu protocronismul și extrem de controversate în rândul istoricilor.
Prin construcția acestei statui modelate în munte, Iosif Constantin Drăgan a dorit să comemoreze, dar să și demonstreze contribuția românilor la formarea culturilor europene, pornind de la premisa că identitatea culturală a românilor poate fi definită în primul rând prin componența sa daco-tracă.

Mănăstirea Mraconia - Mraconia monastery


Mănăstirea Mraconia pe buza apei

Mănăstirea Mraconia a fost ridicată pe Valea Mraconiei și de la ridicarea ei în anul 1523 a cunoscut o serie de transformări de-a lungul secolelor până la forma și amplasearea actuală. În timpul războiului ruso-austro-turc mânăstirea a fost distrusă. În anul 1931 se începea reconstrucția mânăstirii dar ruinele au fost acoperite de apele Dunării în urma construirii barajului de la Porțile Fier. 



Peștera Ponicova - Ponicova Cave

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării. Galeriile sale însumează 1.660 m străbătând Ciucaru Mare și ieșind în Dunăre. Este accesibilă de pe uscat sau de pe Dunăre cu barca. La intrarea în peștera Ponicova, pârâul cu același nume creează niște chei scurte și sălbatice și un pod natural lung de circa 25 m și înalt de 6 - 8 m.


Peștera Veterani - Veterani cave

Peștera Veterani este situată în rezervația naturală Cazanele Mari la 25 de km distanță de Orșova. De-a lungul timpului peștera a fost folosită ca altar de sacrificiu sau de venerare a zeităților, dar și ca adăpost în cadrul luptelor turco-austriece. În centrul peșterii se află un altar de piatră pe care erau sacrificate păsări. Dacii foloseau această peșteră pentru a-l venera pe Zamolxis, aici fiind descoperite resturi fosile de Ursus spelaeus și fosile de specii endemice.

aparate foto

duminică, 6 mai 2012

In the night of the super Moon

Cum noaptea de 5 spre 6 mai era una deosebită din punct de vedere astronomic, și anume luna se afla la cea  mai mică distanță de pământ - perigeu (ultima dată s-a întâmplat în 1912), am ieșit să imortalizez momentul.
Primele poze sunt de pe malul Dunării unde am surprins o splendoare de furtună cu fulgere pe malul celălalt, iar următoarele sunt dintr-o locație mai înaltă, unde m-am mutat ca să fotografiez fulgerele ..... norii acoperiseră de mult cerul și inclusiv vedeta serii.....


How the night of 5 to 6 May was a special astronomical point of view, that the Moon is theshortest distance from Earth - perigee (last time it happened in 1912), I went out tocapture the moment.
The first pictures are of the Danube River where I caught a splendor storm on the other side, and the following are from a higher place, where I moved to photograph lightning .....clouds veiled the sky and including the star of the evening .....

Setup: 










aparate foto

sâmbătă, 5 mai 2012

Experiență nouă, Samyang 14mm f/2.8

Căutam de mult timp un obiectiv wide pentru astrofotografia de câmp larg și m-am decis asupra acestui Samyang, de la F64, mai ales că, fiind client fidel am avut și o reducere :).
Testele le-am facut în ziua achiziției, pe timp de zi și la prima utilizare pot să spun că m-a impresionat când m-am uitat prima dată la pozele de pe ecranul camerei, culorile erau extraordinar de vii. Înveți din nou fotografia cu el având în vedere că are focus manual și pot să spun că este o experiență tare plăcută. 
Recomand utilizarea liveview-lui pentru o focusare cât mai precisă.

I was looking for a wide field lens for widefield astroimaging and I decided on this Samyang, from F64.ro, especially since, as I had a loyal customer discount :).
The tests were made on the day of purchase, during the day and the first use I can say that impressed me when I first looked at the pictures on the camera screen, the colors were extremely vivid. You learn the photography again with it since has manual focus and I can say that is avery pleasant experience.
I recommend using LiveView's for more precise focusing.

Canon 50D,

Samyang 14mm f/2.8

f/2.8, 14mm, ISO 100



Canon 50D,

Samyang 14mm f/2.8

f/22, 14mm, ISO 100



Și ceva mai deosebit:
ISO 3200, 30", 7x


aparate foto