marți, 24 iulie 2012

Painted photos

Minunile plugin-ului Pixel Bender.













aparate foto

miercuri, 18 iulie 2012

Carl Zeiss Planar T* 50mm f/1.4 ZE (baioneta Canon EF, focus manual)


Obiectivul Carl Zeiss Planar T* 50mm f/1.4 ZE este compatibil cu toate modurile de expunere (P, Av, Tv, M) si cu confirmarea de focus, iar informatiile de la obiectiv (distanta focala si diafragma selectata) sunt trimise mai departe catre aparat. Anumite functii care necesita folosirea unei lentile cu AF (diverse programe precum A-DEP) sunt partial indisponibile.

Obiectivul Planar, cu simetria sa fata-spate, a fost inventat de Dr. Paul Rudolf si este unul dintre cele mai cunoscute obiective Carl Zeiss T*. Este remarcabil de eficient in eliminarea aberatiilor si detine o putere foarte mare de rezolvare a detaliilor.

Specificatii: - tip focus: manual
- distanta focala: 50mm
- diafragma: f/1.4 - f/16 (in pasi de 1/2)
- constructie: 7 elemente in 6 grupuri
- distanta minima de focalizare: 0.45m
- unghi de cuprindere (diag / oriz ): 45/38°
- filet filtru: 58mm x 0.75
- lungime (cu capace): 69mm
- diametru: 66mm
- greutate: 350g
- montura: ZE (baioneta Canon EF)

Prima impresie pe care am avut-o mi-a facut-o greutatea sa si robustetea, desi nu are dimensiuni impresionante are o greutate destul de mare, ceea ce denota o calitate superioara a materialelor, este genul de obiectiv care te scoate la pensie.
Inelul de focus este foarte precis si cupleaza instant, are o cursa fina fara derapaje, calitatea si finetea materialelor este superioara tuturor obiectivelor care le-am utilizat pana acum.
Urmeaza testele pe teren si sunt convins ca voi avea multe motive de satisfactie.

Setup: 

f/1.4, 1/8000, ISO 100, Av

*in dreapta imaginii se observa aberatia cromatica destul de pronuntata

f/8, 1/250, ISO 100, Av

f/16, 1/60, ISO 100, Av

Imagine obtinuta cu acest obiectiv


aparate foto

Lucruri simple - simple things

Setup: 












aparate foto

marți, 17 iulie 2012

Filtru Kenko ZETA ND8 si inel reductie step-up 67-77mm

Ce mi-am mai cumparat:


Filtrul Kenko ZETA ND8 este dedicat obiectivelor cu filet de 77mm, beneficiaza de constructie cu rama ingusta (profil 4mm) pentru prevenirea aparitiei filtrului in cadru atunci cand se folosesc obiective ultra-wide.
Noile filtre ZETA sunt fabricate dintr-o sticla foarte rezistenta la spargere si beneficiaza de multiple straturi antireflexie (7 straturi ZR - Zero Reflection), anti zgariere, rezistente la apa, pete si urme uleioase si, nu in ultimul rand, permit o trecere a luminii cu aproximativ 30% mai buna decat in cazul filtrelor standard.
Cu ajutorul acestui filtru puteti sa evidentiati senzatia de miscare atunci cand fotografiati subiecte in lumina puternica, ceea ce era aproape imposibil in conditii normale fara a arde pozele.


Inelul adaptor permite montarea de accesorii cu filet de 77mm (filtre, lentile conversie) pe obiective cu montura de 67mmm. Practic, cele doua filtre pe care le-am achizitionat pentru obiectivul 24-105mm L, Filtru Kenko ZETA C-PL (polarizare circulara) 77mm si filtrul Kenko ZETA ND8 77mm pot sa le folosesc si pe teleobiectivul 70-300mm L care are dimensiunea filtrelor de 67mm. Singurul mare dezavantaj este ca nu mai pot sa folosesc parasolarul, dar compenseaza investitia pe care ar fi trebuit sa o fac in alte doua filtre adica vreo 180 euro.

aparate foto

miercuri, 11 iulie 2012

Extreme macro - double lens setup

Am folosit tehnica de aici sau aici, numai ca eu nu am avut un inel de prindere intre cele doua obiective si le-am tinut in mana...cam greu.
Setup:
Canon 50D, Tamron 70-300mm Di LD Macro, Canon 50mm f/1.8 II



Prin comparatie, asta este poza facuta cu functia macro de la Tamron 70-300mm Di LD Macro.


aparate foto

marți, 10 iulie 2012

Flori de iulie

În grădinile de la țară, vara, găsești multe comori care abia așteaptă să fie descoperite și puse într-o lumină bună.

In country gardens you find many secret treasures who wait to be find and put in a proper light.

Setup: 
Canon 50D, Canon 50mm f/2.5 macro







aparate foto

duminică, 1 iulie 2012

Drobeta Fly In 2012

"Every last weekend of June Drobeta Airclub is hosting a Fly In event were we meet together and fly together in beutiful Danube Canyon (see it on Youtube http://www.youtube.com/watch?v=mGUkI8RY6z8&feature=related ) . Romanian Airclub our partner is making air show on Saturday 30 of June with our Romanian Aerobatic Team "Hawks of Romania" and with Romanian best parachutists team."
- from the site of organizers

Setup: 














aparate foto