sâmbătă, 5 mai 2012

Experiență nouă, Samyang 14mm f/2.8

Căutam de mult timp un obiectiv wide pentru astrofotografia de câmp larg și m-am decis asupra acestui Samyang, de la F64, mai ales că, fiind client fidel am avut și o reducere :).
Testele le-am facut în ziua achiziției, pe timp de zi și la prima utilizare pot să spun că m-a impresionat când m-am uitat prima dată la pozele de pe ecranul camerei, culorile erau extraordinar de vii. Înveți din nou fotografia cu el având în vedere că are focus manual și pot să spun că este o experiență tare plăcută. 
Recomand utilizarea liveview-lui pentru o focusare cât mai precisă.

I was looking for a wide field lens for widefield astroimaging and I decided on this Samyang, from F64.ro, especially since, as I had a loyal customer discount :).
The tests were made on the day of purchase, during the day and the first use I can say that impressed me when I first looked at the pictures on the camera screen, the colors were extremely vivid. You learn the photography again with it since has manual focus and I can say that is avery pleasant experience.
I recommend using LiveView's for more precise focusing.

Canon 50D,

Samyang 14mm f/2.8

f/2.8, 14mm, ISO 100



Canon 50D,

Samyang 14mm f/2.8

f/22, 14mm, ISO 100



Și ceva mai deosebit:
ISO 3200, 30", 7x


aparate foto

9 comentarii:

sorin spunea...

obiectivul nu e fisheye? sau ai corectat pozele dupa aceea?

Unknown spunea...

nu este fisheye, dar cum eu nu am un full-frame, 50D, practic focala a fost de 22.4 mm

Anonim spunea...

Salut, spune-mi te rog, ceva probleme cu acest obiectiv?! Din punct de vedere al stricaciunilor fizice, sa nu mai mearga ceva la el, sa dea rateuri.. ?! Tot nu prea imi recomanda nimeni samyang...

Unknown spunea...

De stricat se poate strica doar daca il scapi pe jos sau nu ai grija de lentila, fiind un obiectiv full manual nu prea are ce electronica sa se strice la el, eu pana acum nu am avut probleme .....

Unknown spunea...

l-am folosit la -15 grade, a functionat ireprosabil
http://sevenastronomy.blogspot.ro/2012/12/geminide-2013.html

eye in the sky spunea...

M-ar interesa acest obiectiv intr-un proiect de fotografie aeriana pe timp de noapte in mediul urban. Ai incercat sa fotografiezi noaptea cu el prin oras? As fi interesat sa vad rezultate la 1/80 sau 1/100 cu f2.8. Multumesc anticipat!

Unknown spunea...

Pai o sa trag niste cadre sa veedem ce iese!
L-am folosit si noaptea si mie imi place cum se comporta.

Aurelian spunea...

Buna,
pentru fotografie de peisaj si cladiri, ce recomandati dintre acest obiectiv, un samyand 8 mm fisheye si un Sigma 10-20mm f/4-5.6 ?
Multumesc frumos

Unknown spunea...

8 mm nu prea este recomndat pentru peisaje, mai mult arhitectura si interioare, Sigma cred ca ar merge la ambele categorii avand in vedere ca are focala variabila.