marți, 17 iulie 2012

Filtru Kenko ZETA ND8 si inel reductie step-up 67-77mm

Ce mi-am mai cumparat:


Filtrul Kenko ZETA ND8 este dedicat obiectivelor cu filet de 77mm, beneficiaza de constructie cu rama ingusta (profil 4mm) pentru prevenirea aparitiei filtrului in cadru atunci cand se folosesc obiective ultra-wide.
Noile filtre ZETA sunt fabricate dintr-o sticla foarte rezistenta la spargere si beneficiaza de multiple straturi antireflexie (7 straturi ZR - Zero Reflection), anti zgariere, rezistente la apa, pete si urme uleioase si, nu in ultimul rand, permit o trecere a luminii cu aproximativ 30% mai buna decat in cazul filtrelor standard.
Cu ajutorul acestui filtru puteti sa evidentiati senzatia de miscare atunci cand fotografiati subiecte in lumina puternica, ceea ce era aproape imposibil in conditii normale fara a arde pozele.


Inelul adaptor permite montarea de accesorii cu filet de 77mm (filtre, lentile conversie) pe obiective cu montura de 67mmm. Practic, cele doua filtre pe care le-am achizitionat pentru obiectivul 24-105mm L, Filtru Kenko ZETA C-PL (polarizare circulara) 77mm si filtrul Kenko ZETA ND8 77mm pot sa le folosesc si pe teleobiectivul 70-300mm L care are dimensiunea filtrelor de 67mm. Singurul mare dezavantaj este ca nu mai pot sa folosesc parasolarul, dar compenseaza investitia pe care ar fi trebuit sa o fac in alte doua filtre adica vreo 180 euro.

aparate foto

Niciun comentariu: